גדילה - צילום כף יד שמאל

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

24/09/2020 | 15:03 | מאת: רונן

בתי בת 13.8 גובה 153 ס"מ. אין צמיחה בחצי שנה האחרונה (נמדד ע"י הרופא) צילום עצמות כף יד שמאל: גיל עצמות מתאים לגיל 14 שנים 0 חודשים. בדיקת דם IGF-1 :228 לפי טווח הקופה - תקין. האם הילדה תגבה? יש מקום לשימוש בהורמון גדילה בהינתן שאין כנראה חסר.

בדרך כלל בגיל 14, בת הגיעה ל 98% של הגובה הסופי. אם היא התבגרה ויש לה מחזור, קרוב לוודאי שהיא סיימה לגדול. בגיל עצמות 14 בדרך כלל מפסיקים טיפול בהורמון גדילה למי שמטופל ובוודאי שלא מתחילים טיפול

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים