בעיות גדילה של ילד בן 7

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

07/09/2020 | 18:44 | מאת: דני

שלום רב, הגובה שלי 1.65 ובת הזוג שלי 1.42. הבן שלי עד עכשיו היה באחוזנים נמוכים במהלך השנים האחרונות, אבל עלה יחסית יציב. היום הוא ירד באחוזנים והופנתי לצילום יד שמאל. הילד בן 7 ולפי הפעינוח העצמות בגיל 3. יש לו אחיות תאומות בנות 11 שאחת בגובה 1.45 ואחת 1.35 (הם גם להם צריך בירור?) מה המלצתך ? (נ.ב קבעתי תור בקפלן, אך התור רחוק מאוד).

1) אני בספק רב אם תשובת גיל העצמות נכונה. את הצילום צריך לראות אנדוקרינולוג ילדים כשיראה את הצילום. כדאי לבקש מהמקום בו ערכתם את הצילום את צילום הרנטגן על CD 2) "אחוזונים נמוכים" זה לא מידע 3) חשוב אם הילד גדל כל הזמן על אחוזון קבוע או יורד מהאחוזון. חשוב לדעת אם אחוזון המשקל תואם את אחוזון הגובה 4) בהבדל כזה גדול בין האחיות, לפחות את הנמוכה כדאי לקחת לאנדוקרינולוג ילדים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים