גיל עצמות מוקדם מהכרונולוגי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

19/08/2020 | 16:26 | מאת: שרית

בני בן 14 בחצי השנה האחרנה לא גבה. היה תמיד אחוזון 50 ועכשיו בין 15 ל50. עשה גיל עצמות בכף יד רשום מתאים לגיל 13. שנה לפני. מה יכולות להיות הסיבות. יכול להיות שיתפתח באחור?

1) אם לא גבה שנה יש שלוש אפשרויות: א) שהוא גמר לגדול ב) שיש טעות במדידה ג) שיש בעיה בריאותית המפריעה לגדילה אם גיל העצמות צעיר בשנה האפשרויות הן: א) אם את תשובת הצילום לא נתן אנדוקרינולוג ילדים אלא מכון רנטגן, אינני בטוח שהתשובה נכונה. אנדוקרינולוג ילדים חייב לראות את הצילום ב) יש אי התאמה בין הפסקת גדילה לגיל עצמות צעיר בשנה שתי עובדות המתנגדות אחת לשניה פני לאנדוקרינולוג ילדים שיבדוק את גדילתו, את התבגרותו ואת צילום כף היד

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים