האם יש קשר בין הורמון גדילה לקריאטנין גבוהה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

11/08/2020 | 14:35 | מאת: אסתר

שלום רב פרופסור צדיק אבקש לבדוק האם יש קשר בין קריאטנין גבוהה למי שמקבל הורמון גדילה?? מדובר על ילד בן 13 וחצי. מקבל הורמון גדילה מגיל 4-5 לערך. תודה מראש

1) זו שאלה לא רצינית- אינני יודע מה רמת הקריאטינין המדויקת, האם זה בבדיקת דם? ולכן אינני יודע אם הוא גבוה באופן משמעותי או במידה מזערית 2) הורמון גדילה אינו גורם לקריאטינין גבוה בדם. אם הוא באמת גבוה יש לבדוק את התפקוד הכיליתי

12/08/2020 | 08:54 | מאת: אסתר

שלום רב פרופסור צדיק תודה על התגובה. בדיקת דם createnin היה 0.73 שהנורמה לפי קופ"ח 0.26-077 urea - 29.4 לפי קופ"ח נורמה 10.8-38.4 פרוטאין בשתן 10 מ"ג האם זה תוצאה מדאיגה? תודה מראש

12/08/2020 | 11:42 | מאת: אסתר

ברצוני להוסיף: TSH 9.42 באותם הבדיקות דם

הTSH מעל הנורמה- לא תקין פני ליעוץ של אנדוקרינולוג ילדים

12/08/2020 | 14:06 | מאת: אסתר

שלום רב פרופסור צדיק שוב תודה על התגובה. בהמשך לשאלותי הקודמות אודה לך על התייחסות לערכים אלה בדיקת דם createnin היה 0.73 שהנורמה לפי קופ"ח 0.26-077 urea - 29.4 לפי קופ"ח נורמה 10.8-38.4 פרוטאין בשתן 10 מ"ג תודה מראש

האוריאה והקריאטינין לפי הערכים שנתת הם בגבול הנורמה , לכן אינני מבין למה כתבת על קריאטינין גבוה. על החלבון בשתן יש להתיעץ עם נפרולוג

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים