גובה וטיפול בזריקות פעם בחודש

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/07/2020 | 09:01 | מאת: אורן

שלום . לבת שלי בת 9 רוצים לתת זריקה פעם בחודש לעצור את הגדילה כי בצילום כף יד יצא מתאים לגיל 11 ויש לה שיער בבית שחי. האם הזריקות עוצרות את הגובהה שלה בזמן הטיפול והאם בסיום הטיפול היא תגבה? הרי עושים את הטיפול בשביל שתהיה גבוהה לא?

גיל עצמות 11 בגיל 9 מעיד על התקדמות מהירה של גיל העצמות. אם גיל העצמות ממשיך להתקדם מהר, לוחיות הגדילה בעצמות נסגרות מוקדם והגדילה נגמרת מוקדם בגובה נמוך. התקדמות מהירה בגיל העצמות יכולה להגרם על ידי מספר גורמים: 1) הורמונים המופרשים מבלוטת יותרת הכיליה (בלוטה קטנה היושבת על הכליות). ההורמונים מבלוטה זו גורמים גם להופעת שעור מיני. בודקים אם הורמונים אלה גרמו לקידום גיל העצמות 2) התבגרות מהירה גורמת לקידום גיל העצמות. סיום התבגרות ומחזור בגיל צעיר. מאיטים את ההתבגרות כדי שהנערה לא תראה בגיל 10 כמו בת 16 ותגרם בעיה חברתית . הזריקה הניתנת פעם בחודש (דקאפפטיל) מטרתה העיקרית היא לעכב את ההתבגרות. היא פחות מועילה לשיפור הגובה הסופי. בהתבגרות מהירה, קצב הגדילה מהיר. עיכוב ההתבגרות מוריד את קצב הגדילה לנורמה. אין פגיעה בגובה הסופי. אך תועלתו לשיפור הגובה הסופי אינה גדולה מאד

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים