צילום גדילה כף יד לילד בן 9

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

22/07/2020 | 20:08 | מאת: רוני

שלום . לבן שלי יצא בצילום כף יד הפרש של שנה וחצי מהגיל .האם אפשר רק על סמך צילום כף יד שיש בעיה בגדילה או שזה לא נתון שקובע ?

גדילה הוא תהליך בו מודדים כמה גדלים, כלומר כמה סנטימטרים גדלו בשנה או בחצי שנה. בעיה בגדילה מאבחנים אם הילדים מספר סנטימטרים קטן מהצפוי באותה תקופה. רואים זאת בירידה באחוזון. יש הבדל בין בנים לבנות. הנורמה תלויה בגיל ותלויה אם מודדים זאת לפני התבגרות או בזמן ההתבגרות. הפער הנורמלי בין הגיל בשנים לגיל העצמות שונה בגיל בו מבצעים את הצילום. גם אין ערך לצילום אם לא מדדתם ושקלתם את הנבדק\ת קרוב ליום הצילום. גם חשוב אם זה פער קבוע ככל שעולים בגיל או שהפער הולך וגדל או הולך ויורד. גם חשוב מאד מי קבע את גיל העצמות. אם קבע זאת אנדוקרינולוג ילדים מנוסה, אני מאמין לתשובה. שאלה ענינית היא למשל: יש לי בן 9 הגדל על אחוזון 10 וגיל העצמות שלו הוא 7.5? במקרה זה גיל העצמות הוא בתחום התחתון של הנורמה. אם קצב הגדילה נמוך מהנורמה, או גובהו נמוך לנתוני המשפחה יש להשלים בדיקות. אם גובהו מתאים לנתוני המשפחה וגדילתו רגילה ואין כל בעיה אחרת אני חוזר על מדידות וצילום כף יד. אם הפער בגיל העצמות גדל, אם קצב הגדילה יורד משלימים בדיקות או יש לי ילד בן 8 שהיה על אחוזון 15 ועכשיו הוא על אחוזון 5 בגובה וגיל העצמות 6.5. מבצעים כעת בדיקות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים