תופעות לוואי של משאף סרטייד לאסתמה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

13/07/2020 | 09:56 | מאת: אילנה

שלום רב הבן שלי בן 16 סובל מאסתמה קלה. לאחרונה הפולמונולוג הביא לו תרופה שנקראת ״סרטייד דיסקוס״ והיא מורכבת משתי תרופות - תרופה אחת מרחיבת סימפונות ארוכת טווח ותרופה שנייה קורטיקוסטרואיד. ראיתי את התופעות לוואי בעלון לצרכן של התרופה אחרי שקנינו אותה. היה רשום בה משהו מאוד מלחיץ (אני מצטטת) - ״סרטייד עלולה לפגוע בייצור התקין ולהפחית את כמות ההורמונים הסטרואידיים המיוצרים על ידי בלוטת יותרת הכלייה, ההשפעות כוללות - האטה בגדילה במתבגרים, גלוקאומה, עלייה במשקל, ירידה בחוזק העצם, פנים מעוגלות״ הבן שלי עדיין גובהה וזה מלחיץ אותי. למה תופעות לוואי כאלו קורות מהתרופה? ולמה זה יכול לפגוע בגדילה? תודה רבה פרופסור.

סטרואידים מהמשפחה של קורטיזול, אם הם ניתנים בכמות גדולה יכולים להאיט את הגדילה.עליכם לפנות לאנדוקרינולוג שיבדוק את גדילתו ואת גיל העצמות.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים