פענוח תוצאות תבחין ACTH

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

24/06/2020 | 14:43 | מאת: נועה

בני בן השש וחצי, מקבל הורמון גדילה בשל חוסר חלקי וקומה נמוכה מאוד (השיא בהורמון הגדילה בטסטים היה 6.5) ביצע תבחין ACTH לאחר קידום בגיל עצמות וערך HOP17 גבוה 36.55. אלה תוצאות התבחין שקיבלנו היום: טסטוסטרון טוטאל - 0.5 קורטיזול זמן 0 - 441 nmol/l זמן 30 - nmol/l 509 זמן 60 - 608 האם תוכל לומר לי מה אומרות התוצאות ומה זה אומר על הקידום בגיל העצמות/טיפול? אם זו לא הסיבה לקידום בגיל עצמות, האם יש מה לעשות? בני החל את הטיפול מגובה מאוד נמוך, וכעת לאחר ארבע שנות טיפוך, עלה לאחוזון 10%, האם בהכרח יפסיק לגדול בגיל 14? תודה רבה

זו שליחה מבולגנת של התוצאות יחד עם נתונים חלקיים . כתבת קידום בגיל העצמות בלי לכתוב מה הגיל המדוייק ומה גיל העצמות. מבצעים את הטסט אם גיל העצמות גדול בהרבה מהגיל כדי לבדוק אם יש פגם ביותרת הכיליה הגורם להפרשת הורמונים עם תכונה זיכרית. אם 17 הידרוקסי פרוגסטרון גבוה מאד זה יכול להיות בודקים בטסט הורמונים נוספים שאינם מופיעים בשאלתך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים