צילום כף יד לגיל עצמות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

20/05/2020 | 20:50 | מאת: יסמין

בני בן שנה שמונה חודשים ועשרה ימים. נולד 2.600, מאז גיל חודש קצב הגדילה איטי ואנחנו מטופלים במרפאת ftt. הוא באחוזון אחד במשקל ואחוזון שבע בגובה. הופננו לצילום כף יד לגיל עצמות והתוצאה שגיל העצמות לפי אטלס g&p מתאים לגיל שנה וחצי. נפנה עם התשובה למרפאה אשמח עד אז לשמוע האם יש משמעות לפער זה תודה

זה ממש לא פער. זה לגמרי תקין

21/05/2020 | 13:09 | מאת: יסמין

תודה. אז זה אומר שהגדילה נעשית בהתאם לפוטנציאל? שאין צורך בהתערבות אנדוקרינולוגית כרגע לפי זה?

לפני גיל 6-7 שנים אין כל ערך לצילום כף היד לשם חישוב הפוטנציאל

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים