האם ירידה חדה במשקל מורידה את רמות הורמוני המין?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17/04/2020 | 16:25 | מאת: יהלי

שלום רב האם אנורקסיה ו/או ירידה חדה במשקל בתקופת הבגרות עלולה להוריד את רמות הורמוני המין בגברים? והאם זה הפיך?

אנורקסיה וירידה חריפה וממושכת במשקל פוגעת במערכות רבות. היא קריטית במיוחד בהתבגרות. פוגעת בגדילה בתקופה קריטית ואם היא ממושכת אין יכולת לתקן. פוגעת בחוזק העצם ונטיה לשברים, פוגעת במערכת המין LH ו FSH יורדים. ההפרשה הפיזיולוגית נפגעת, ערכי הטסטוסטרון מתחת לנורמה.תיתכן אימפוטנציה. אין מספיק מחקרים על גברים. התופעה בנשים הרבה יותר שכיחה והמחקרים הם בעיקר על נשים. אם יש לך בעיה כזו פנה לאנדוקרינולוג שיבדוק את הורמוני המין שלך ויראה אם יש בכלל בעיה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים