קשר בין הרטבת לילה עד גיל 15 לגדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

26/03/2020 | 00:31 | מאת: נחום

האם קיים קשר כלשהו בין הרטבת לילה (עד גיל 15) לבין גדילה?

הרטבה עד גיל 15- לעיתים קשור לבעיה פסיכיאטרית ולא לגדילה אני לא מאמין שמשפחה נורמטיבית לא בדקה את סיבת ההרטבה הנמשכת מילדות ועד גיל 15

28/03/2020 | 12:37 | מאת: נחום

תודה על התשובה פרופסור. בהמשך לשאלה הקודמת, באם ואכן מדובר בבעיה פסיכיאטרית (ניתנה אבחנה של רופא מוסמך לכך) האם ייתכן גם קשר הפוגע בגדילה שלא התגלה?

זו לא השאלה הנכונה? . על גדילה יש צורך במידע רב. אם יש חסר הורמונלי הקשור להרטבה יתכן וגם מערכות אחרות נפגעו. אם יש פגיעה כליתית תיתכן הרטבה ותיתכן פגיעה בגדילה. האם נבדקו תפקודי כליות? כדי לקבל חוות דעת לא סביר בלי שנותנים את כל הנתונים על הנערה 1) מה גובה האבא והאמא 2) האם הנערה גדלה בגובה על אחוזון קבוע כל השנים או שהיא ירדה באחוזון וממתי החלה לרדת באחוזון. מה אחוזון הגובה שלה כעת. 3) האם הנערב גדלה באחוזון קבוע במשקל או שהיא ירדה באחוזון המשקל? מה אחוזון המשקל שלה כעת 4) באיזה גיל החלה הנערה להתבגר (תחילת גדילת השדיים). האם יש לה כבר מחזור? 5) האם נבדקו חוסרים הורמונליים? בלוטת התריס? הורמון גדילה? כשר ריכוז שתן לאחר צום ליילה? 6) אילו תרופות הנערה מקבלת?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים