הורמון גדילה ,סוכר ועמילז גבוהים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

05/03/2020 | 15:36 | מאת: לימור

שלום רב, בני בן ה9 התחיל טיפול בהורמון גדילה בשל חוסר לפני כחודש וחצי. היום בבדיקת דם תוצאות הגלוקוז והעמילז מעט גבוהות גלוקוז בצום 101 עמילאז 114 האם אלה ערכים שצריך לערוך בדיקה חטזרת? האם זה תופעה בשל הטיפול בהורמון? האם זה מדליק נורה אדומה? אוסיף כי הינני, אימו, סוכרתית טייפ 1 מזה כשנתיים. תודה מראש

1) הסוכר טיפה גבוה.- על סמך בדיקה אחת מעט גבוהה לא בונים תאוריה או אבחנה. יש לחזור בצום על בדיקת סוכר ולבדוק גם המוגלובין A1C 2) למה בדקתם עמילז? האם יש לו איזשהם סימני מחלה? אינני יודע מה הנורמות של ערכי המעבדה בה בדקתם . יש מעבדות שמספר זה נורמלי ויש מעבדות שזה מעט גבוה בדקו לו CRP?

08/03/2020 | 10:32 | מאת: לימור

תודה על תגובתך, אני לא יודעת למה הרופאה בדקה עמילאז , יכול להיות שבגלל שאני הורה סוכרתי טייפ 1, אין לו סימני מחלה. התבקשנו לבדוק igf-1 לאחר חודש ראשון לטיפול בהורמון והיא עשתה בדיקה כללית יותר. לא בדקו crp. הנורמות של בדיקות המעבדה לגלוקוז 70-100 ולעמילאז 28-100 צירפתי קבצים עם כל הבדיקות

08/03/2020 | 13:34 | מאת: לימור

נ.ב האם לטיפול בהורמון גדילה יכולה להיות תופעה של גלוקוז גבוה? מה אומר העמילז הגבוה? האם לחץ היסטרי במהלך בדיקת הדם יכול להקפיץ בצורה כזאת את הסוכר? אם נעשה בדיקות בצום במכשיר הבייתי במשך כמה ימים, יתן לנו נק' מבט נכונה? תודה מראש

שום קובץ לא צורף

טיפול בהורמון גדילה יכול להעלות מעט את רמת הגלוקוז. אם הגלוקוז גבוה במדידות חוזרות, יש לבדוק המוגלובין A1C עמילז- שאל את הרופא ששלח אותך לבדיקה לחץ בבדיקה , לא סביר שיעלה את רמת הסוכר במקום בדיקות חוזרות , לבדוק עכשיו המוגלובין A1C כדאי שתפנו לאנדוקרינולוג ילדים לחוות דעת נוספת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים