פער של שנתיים בגיל העצמות לעומת גיל כרונולוגי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/02/2020 | 10:15 | מאת: אם אנונימית

שלום, הילד שלי בן 9 וחצי ונמצא באחוזון 10% מבחינת גובהו. עשינו לו צילום כף יד ונמצא שגיל העצמות 7 וחצי. בצילום מלפני שנתיים גיל העצמות היה יותר קטן בשנה מהגיל האמיתי( כלומר גם אז היה גם פער, אבל הפער גדל). האם זה מצב שצריך לבדוק אותו אצל אנדוקרינולוג- התפתחות מאוחרת או שזה מצב תקין ? יש לציין שלוקח רטלין כבר 3.5 שנים. תודה

אנדוקרינולוג צריך לראות את הצילום ולקבוע את גיל העצמות. יש לפנות עם הנער לבדיקת אנדוקרינולוג

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים