התפתחות מוקדמת לבת 8.5

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

16/02/2020 | 20:02 | מאת: אורנה

בת 8.5 ובזמן אחרון שמתי לב שיש לה בערך 10 שערות ערווה שחורות וארוכות(בפעם ראשונה ראיתי בערך 3-4 שיערות לפני חצי שנה.)אין לה ריח מבית השחי ושדיים שלה לא גדלו.גובה שלה 139 ומשקל 29ק"ג.היא תמיד היתה גבוהה אחוזון 85-90 ועכשיו בדקתי היא כבר באחוזון 90-95 .כל שנה היא גודלת ב8ס"מ ובחצי שנה האחרונה ב4ס"מ (רגיל).בנוסף בזמן אחרון יש לה שיער שמנוני וכמה חצ'קונים מידי פעם על האף ומצח.האם זה מצריך בירור. תודה

הופעת שעור מיני לאחר גי 8 שנים היא תקינה. אם הופעת השעור מוקדמת או מהירה בודקים את בלוטת יותרת הכילייה- זו אינה התבגרות גדילת השדיים לפני גיל 8 היא התבגרות מוקדמת. אין לה התבגרות מוקדמת

18/02/2020 | 12:02 | מאת: אורנה

תודה רבה .ושאלה נוספת האם יש צורך בבדיקת גיל העצמות לעשות רנטגן כף יד וגם על איזה בדיקות דם אתה ממליץ או בדיקות אחרות לצורך בדיקת בלוטת יותרת הכלייה .תודה

לבדיקת יותרת הכילי מבצעים תבחין סינאקטן

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים