חששות מבדיקה טסט שני

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

04/02/2020 | 15:39 | מאת: hogo

שלום, ביתי בת 4 בבדיקת טסט ראשון הראה חוסר בהורמוני גדילה. הופנינו לבדיקה שניה. הילדה היום גיל 4 92 ס"מ שוקלת 12 קילו. לא נראית לי נמוכה באופן חריג מאוד, יש בגן שלה נמוכים ממנה אפילו. האם הגובה באמת בעיתי?

אם טסט להורמון גדילה נמוך מהנורמה, חובה לערוך טסט שני. אם גם השני נמוך מדובר בחוסר בהורמון גדילה. בעיית הגובה היא שולית בחוסר בהורמון גדילה. זו טעות של חוסר ידע אצל ההורים.הורמון גדילה חיוני בגוף לבנית חלבון, לבנית סוכר, לבניית עצם, לבניית שריר לפרוק שומנים ועוד. הגוף צריך הורמון גדילה לפעילות תקינה של חילוף חומרים בהעדר הורמון גדילה, אין פעילות תקינה של מערכות אלה. לכן חשוב לדעת וחשוב לטפל.

05/02/2020 | 08:07 | מאת: hogo

תודה רבה על התשובה! אני מבינה שבעיית הגובה היא הבעיה השולית, אבל זו הסיבה למה הופנינו מטיפת חלב לרופא ילדים ואז לאנרקרינולוג. הילדה ירדה באחוזונים בחודשים הראשונים לחייה ומאז שומרת על אחוזונים מתחת לנורמה. אבל כמו שכתבתי יש ילדים נמוכים ממנה שלא הופנו לבירור.... איך זה יתכן אם כך? ולמה החליטו שדוקא המצב שלנו בעיתי ושלהם לא

1) אין לך שום מידע מפורט על ילדים אחרים, לכן זה לא לעניין 2) תשאלינ את הרופא ששלח אותך, אני לא יכול לשאול אותו ואינני יכול לענות במקומו 3) אם את רוצה תשובה מלאה פני עם הילדה ועם כל הבדיקות שלה וכל נתוני הגדילה וגיל העצמות, לחוות דעת נוספת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים