מחלה כרונית הופעה על גדילה אם בכלל

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

07/01/2020 | 22:49 | מאת: תסמונת fmf

שלום רב, בני בן ה 8 עם חשד ל fmf ומחכה לחוות דעת נוספת. גובהו כרגע ולאורך השנים באחוזון 15 וגם ככה על פי גובה הורים הצפי שלו לגובה סופית נמוך. אני קראתי על התסמונת ולפי הבנתי תיתכן גם פגיעה בצמיחה. האם נכון? האם במידה ויטופל בכולכיצין עדיין יכולה להיות פגיעה בגובה? האם מצב קליני זה זה יכול להוות אינדיקציה לטיפול בהורמון גדילה? מודאגת מאוד תודה

לאט סביר לפתח דאגות לפני שיש בעיה. הטיפול הוא לא לפי ה FMF אלא לפי צורת הגדילה. אם גדילתו עקבית על אחוזון קבוע, אין סיבה להתערב. יש צורך לשקול ולמדוד אותו כל 6 חודשים. רופא הילדים יראה אם הגדילה עקבית. רק אם יש ירידה באחוזון הגובה, יש מקום לברור. אני מכיר ילדים עםFMF הגדלים בצורה תקינה ללא בעיה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים