פירוש תוצאות בדיקות דם

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

29/12/2019 | 17:08 | מאת: שרית

שלום... בני בן 13, בגיל 8 וחצי התחיל אצלו שיעור במפשעה ולכן במעקב אנדו ילדים מאז. לפני כ8 חודשים ביצענו לו צילום עצמות כף יד שהיה מתקדם בחצי שנה מגילו. תוצאות בדיקות דם אחרונות: DHEA 5.9, TESTOSTERONE 10.82. ובדיקת דם ANDROSTENEDIONE 1.62. גובה 148 ומשקל כ32 ק"ג (אינו אוכל טוב כתוצאה מלקיחת כדור ריטלין כבר שנים) בקושי עולה במשקל. תור למרפאת אנדו רחוק ואני קצת לחוצה מתוצאות בדיקות הדם. תודה.

גיל העצמות סביר לגילו אין לי נתוני בדיקה גופנית שלו. כנראה שהוא בהתבגרות- טסטוסטרון מתאים להתבגרות אם הוא כבר בהתבגרות יש צורך לבדוק גם 17 הידרוקסי פרוגסטרון שלא בדקתם

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים