שאלה בנוגע לטסט הורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

13/12/2019 | 16:24 | מאת: דנה

שלום רב בני בן 12 ושמונה חודשים. ירד לאחרונה מאחוזון 6 ל4 ונשלח לטסט להורמון גדילה (גלוקגון) . טרם התחיל התבגרות נראית לעין . אשכים 5 מל. וגיל עצמות צעיר מאד. קטן ב3 שנים. עשינו בדיקות מקיפות מאד והכל תקין. לאם התבגרות מאוחרת. מחזור בגיל 14. קיבלנו לעשות זריקת טסטסטרון בין 7 ל10 ימים לפני הטסט. מהי הזריקה הזו? האם היא הכרחית ? מה ההשפעות לוואי שלה? ומדוע נותנים אותה לפני הטסט ? האם היא בטוחה. תודה

בהעדר התבגרות בגיל בו צפויה התבגרות ערכי הורמון גדילה בטסט יכולים להיות נמוכים מהנורמה, גם כאשר זה לא ממש חוסר בהורמון גדילה. נוהג זה קיים כבר עשרות שנים טסטוסטרון הוא ההורמון הגברי שבאופן טבעי מופרש בהתבגרות. אין נזק במתן זריקת הורמון זה שממילא הנער אמור ליצר אותו בעת ההתבגרות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים