בן 15.8 גיל עצמות 17

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

07/12/2019 | 10:42 | מאת: גילי

שלום, בן 15 ו-8 חודשים. לפי צילום אחרון של כף יד גיל עצמות 17. מקבל גנוטרופין מסיבה אדיופתית. הרופא המליץ להפסיק טיפול בגלל גיל העצמות כי לדבריו בשלב זה ההורמון כבר לא עוזר לגדילה אך הוא עדיין צמח 2 ס"מ במהלך השנה . מה נהוג לעשות? מתייחסים רק לגיל העצמות בהחלטה להפסיק טיפול? תודה

הטיפול ניתן כל זמן שקצב הגדילה מעל 2 סמ לשנה. התועלת לאחר מכן יורדת ולא כדאית

07/12/2019 | 22:33 | מאת: גילי

הבן שלנו צמח מעל 2 ס"מ בשנה. הרופא אמר להפסיק טיפול בגלל גיל עצמות 17. טען שאין זה יעיל להמשיך בטיפול עם גיל עצמות 17 ועלול לגרום לתופעות לוואי. האם יש טעם ללכת ליעוץ אצל רופא אחר, לאחר שנים של טיפול אצלו?

אם גדילתו באופן משמעותי כעת מעל 2 סנטימטר לשנה, כמו 3-3.5 כדאי לטפל עוד 6 חודשים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים