אנאסטרזול וכאבי גב-האם יש קשר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

04/12/2019 | 08:23 | מאת: שירה

הבן שלי בן 12.5 והתחלנו טיפול לפני 3 חודשים בהורמון גדילה ואנסטרזול. בשבועיים האחרונים מתלונן על כאבים בעצם הזנב בגב ומרב להתכופף קדימה ואחורה כדי "לשחרר" את הכאב. קראתי בתופעות לוואי של האנסטרזול שיש תופעה 1 ל 10 על כאבי שירירים ודלקות פרקים וחס וחלילה איבוד עצמות... האם יש קשר?

1) לא מדובר על "אבוד עצמות" אלא על אבוד סידן מהעצם 2) יש לפנות בהקדם לבדיקת אורטופד. אולי זו בעיה אורטופדית שאינה קשורה לתרופה. עם חוות דעל של האורטופד פני לאנדוקרינולוג המטפל בכם

08/12/2019 | 11:35 | מאת: טל

אם יש אוסטואופורוזיס (ירידה בצפיפות העצם) חשוב מאוד לטפל. אני ממליצה על הסידן האמורפי של דנסיטי, הוא נספג פי כמה טוב יותר מסידן רגיל.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים