כאבי גב תחתון-האם יש קשר להורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

02/12/2019 | 08:53 | מאת: שירה

בני בן ה12.5 החל לפני כחודשים טיפול בנדוטרופין ואנסטרזול ברקע אדיופתי (אין לו חסר בהורמון גדילה אלא נמוך ממש). בשבוע האחרון החל להתלונן על כאבי גב תחתון (כמו עצם הזנב ) ומרבה להתכופף קדימה ואחורה. 1 - האם יש תופעת לוואי של ההורמון שקשורה לזה? 2- טרם ראיתי שיוני כשהוא בגובה. האם היה צריך כבר לראות שינוי?- נראה לי שאפילו לא גבה סנטימטר אחד

למה לשאול פעמיים? עניתי למעלה לפני שעוברים 4 חודשים זו שטות למדוד את הילד ובמיוחד אם אנשים לא מאומנים עושים זאת פני עכשיו לבדיקת אורטופד בגלל כאבי הגב ועם תשובתו תחזרי לאנדוקרינולוג

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים