התפתחות של סוכרת נעורים?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

26/11/2019 | 14:16 | מאת: יוסף

הבת שלי כמעט בת 5, לאחרונה הפנתה הגננת את תשומת ליבנו לעייפות מוגברת שלה במהלך היום (מספר פעמים ביום מסותבבת עם כרית ושמיכה ומנסה לנוח) בנוסף, היא נוטה לשתיה מרובה ולהשתנה מרובה - היא שותה כמויות מים במהלך היום ובמיוחד לפני השינה והיא לא קרובה לגמילת לילה. לא מדובר במהלך פתאומי - אלו דפוסים שמאפיינים אותה כבר חודשים. לאחרונה ערכנו בדיקת דם, בבדיקה הראשונה לסוכר בצום התוצאה הייתה 98 (יצוין שהיא הייתה חולה באותה העת). בבדיקה השניה התוצאה הייתה 90, ותוצאת HbA1C הייתה 5.4. בתוצאות לא חורגות מהנורמה, אבל כן נמצאות בקצה העליון של הנורמה. בשלב הזה אנחנו מבינים שאין לה סוכרת, אבל עדיין מוטרדים מהעייפות הרבה שהיא מגלה במהלך היום. האם יכול להיות שישנו תהליך איטי של התפתחות של סוכרת נעורים שמוביל לאותם סימנים? אילו הסברים אחרים יכולים להיות לעייפות בגיל הזה (בדיקות דם תקינות וכבר יש נוגדים ל-CMV ו-EBV).

אין שום דרך לחזות שתופיע סוכרת. אם יש סימנים כאלה רופא ילדים צריך לעקוב ולראות האם יש איזושהיא מחלה. לא קשור לסוכרת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים