רמת טסטוסטרון גבוהה. נער בן 15

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15/11/2019 | 22:04 | מאת: ליאת

הבן שלי בן 15, לאחרונה חלה התפתחות מינית מואצת. בדקנו טסטוסטרון, גיל עצמות, Lh, Dheas. טסטוסטרון יצא 22.4, גיל עצמות 16 (נבדק עי אנדוקרינולוג), Lh-4.9 Dheas -11.6 1) האם זאת רמה גבוהה של טסטוסטרון לנער בגיל 15? מבדיקה שעשינו לפני קצת יותר משנה, רמת טסטוסטרון הייתה 13.7. גיל עצמות 14. ממה יכולה להיגרם קפיצה בערכי הטסטוסטרון? והאם טסטוסטרון גבוה עלול לגרום לקידום משמעותי בגיל עצמות? מה הסיבה?

עליית הטסטוסטרון אינה תלויה בגיל אלא בהתקדמות ההתבגרות. כאשר ההתבגרות מתקדמת מהר גם הרמות עולות מהר

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים