האם זה יותר מדי ספורט עבור נערה בת 12.5?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

27/10/2019 | 00:13 | מאת: מורן

בתי בת 12 וחצי מתאמנת שלוש פעמים בשבוע (שעה וחצי-שעתיים בכל פעם) באימוני קאראטה אינטנסיביים. עדיין לא התפתחו השדיים, עדיין לא קיבלה מחזור, היא אוכלת מצוין, פעילה חברתית ולומדת מצוין. לפתע התחלתי לחשוש שמ יש קשר בין 6-8 שעות הקאראטה (כולל אימוני כוח) בשבוע להתפתחות המינית האיטית יחסית. אני קיבלתי מחזור בגיל 14.5. אשמח להסבר בנוגע למה נחשב ספורט מאומץ מדי עבורה. תודה.

1) . גיל 12.5 הוא גבול הנורמה להופעת התבגרות, כך שעדיין לא בטוח שיש בעיה 2) אם גדילתה במשקל ובגובה עקביים עדיין לא בטוח שיש בעיה 3) פני לבדיקת אנדוקינולוג ילדים, הוא יבצע בדיקות לפי הצורך 4) לאחר בדיקת האנדוקרינולוג כדאי להתייעץ עם רופא ספורט

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים