הקשר בין משקל לבין גובה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

23/10/2019 | 17:53 | מאת: מנחם

היי האם יש קשר בין גובה של אדם לבין משקלו? נניח אני בעודף משקל, האם אהיה נמוך יותר? האם אנשים שסובלים מעודף משקל נמוכים/ גובהים פחות? האם כאשר ילד מרזה (נער בן 16 נניח) הוא יקבל קפיצת גדילה במידה ולא קיבל קפיצה משמעותית עד כה

בעודף משקל סגירת מרכזי הגדילה בעצם מהירה יותר ועלולים להפסיד גובה. הרזיה משמעותית בעת תהליך הגדילה גורמת לאספקת מזון קטנה יותר לגדילת העצם והשרירים. כל מצב קיצוני פוגע. כל שינוי צריך להעשות בעזרת מומחה לנושא. השמנה והרזיה-דיאטנית

23/10/2019 | 18:11 | מאת: מנחם

היי פרופסור תודה על המענה המהיר. ברצוני לשאול האם כאשר מרזים, מקבלים את קפיצת הגדילה המיוחלת? תודה רבה

אם מרזים בצורה בולטת פוגעים בגובה הסופי- גומרים יותר נמוכים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים