אני בן 15.5, אני נמוך

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

22/10/2019 | 17:56 | מאת: אוראל

אהלן אני בן 15.5, גובה 1.63 בחצי שנה האחרונה שמתי לב שגבהתי רק סנטימטר אחד. הלכתי לרופא המשפחה שלי שהפנה אותי לצילום כף יד לגיל עצמות, והמליץ לי ללכת אחרי הצילום לאנדוקרינולוג מהקופ״ח. האנדוקרינולוג קבע שגיל העצמות הוא 17. עוד האנדוקרינולוג אמר שאין לי לגבוה עוד הרבה, ושלח אותי לבדיקות דם. בתור אחד שהוריו לא נמוכים, במשקל תקין ותזונה תקינה, לא חשבתי מעולם שאני אגיע לגובה נמוך שכזה. לא עלה על דעתי אפילו לבדוק את מצב גדילתי במשך השנים, כך שנחרדתי לשמוע על מצב גדילתי. האם אני מקרה אבוד? אין מה לעשות בגיל עצמות 17? אולי הורמון גדילה? איך לעזאזל זה קרה לי?

בגיל עצמות 17 מגיעים בערך ל 99% מהגובה הסופי. כך שנותרת מעט גדילה בגיל עצמות זה אין תועלת בהורמון גדילה ואין יכולת להשפיע על הגובה הסופי. לא בדקתי אותך ולא בצעתי לך בדיקות מעבדה על כן אינני יכול לנחש מה מצבך ואיך זה קרה. אחת הסיבות היא התבגרות מהירה, סיבה אחרת שינוי מהרגיל בפעולת בלוטת יותרת הכילה שבעקבותיו היא מפרישה הורמונים זכריים המקדמים את גיל העצמות רק אנדוקרינולוג שבודק אותך ומציע בדיקות יכול לאבחן

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים