רמת טסטוסטרון עולה בד

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

11/10/2019 | 01:34 | מאת: אדיר אמסלם

שלום רב 1) האם יצר מיני מוגבר / ריגוש מיני מוגבר ופליטת זרע וצמיחה של שיער ברגליים קשורה איכשהו לייצור מוגבר של טסטוסטרון? אני בן 15.5 (כיום בגובה 1.69) ולאחרונה זה קרה לי - עלה לי הטסטוסטרון מ 12.1 ל 21.7 ממש פתאום - תוך שלושה חודשים 2) לאחר שחשתי בתופעות הרשומות מעלה - עשיתי צילום כף יד וחלה התקדמות מהירה ביותר מאז הצילום האחרון - לפני שנה עשיתי צילום כף יד שהראה גיל עצמות 15, וכיום לצערי גיל העצמות 17. מדובר על התקדמות מואצת ונבדקה בלוטת יותר הכיליה בתבחין סינקטן. היא תקינה. כעת האנדוקרינולוג חושד על התקדמות מואצת בגיל עצמות בגלל התבגרות. האם סביר שיש קשר (אפילו מינימאלי) בין אורגזמות רבות לעלייה בטסטוסטרון? רק כאשר חשתי ביצר מיני מוגבר הטסטוסטרון עלה לי, ואיתו באה הקפיצה בגיל העצמות. כמו כן עלייה בהורמון LH. חשוב לי לדעת כיוון שהרופא אומר לי שאין קשר כלל בין הדברים, ואני מחזיק בעמדתי וחושב שבכל זאת יש קשר בין הדברים. תודה רבה . גמר חתימה טובה.

1) עלייה בגיל העצמות ועליה ברמת הטסטוסטרון מעידים על רמת ההתבגרות 2) אין שום מחקר שאני מכיר המראה את הקשר בין רמת הטסטוסטרון לתופעות שאתה מתאר

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים