גנוטרופין עלול לגרום ללוקמיה?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

06/10/2019 | 00:34 | מאת: ליטל

שלום רב 1) האם מדווח בספרות הרפואית על תופעת לוואי של לוקמיה (סרטן דם) בזמן השימוש בגנוטרופין? 2) האם הורמון גדילה מעודד גדילה בילדים עם לוחיות גדילה (אפיפיזות) סגורות? תודה

1) האם מדווח בספרות הרפואית על תופעת לוואי של לוקמיה (סרטן דם) בזמן השימוש בגנוטרופין? תשובה: לא 2) האם הורמון גדילה מעודד גדילה בילדים עם לוחיות גדילה (אפיפיזות) סגורות? תשובה: לא . לוחית גדילה סגורה פירושה שכל התאים הגדלים הפכו לעצם ואין תאים שיגדלו

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים