באיזה גיל לבדוק אם יש צורך בהורמון גדילה?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

03/10/2019 | 20:23 | מאת: דנה

הבן שלי בן 10 והוא מאוד נמוך (באחוזון ה- 5), הרבה יותר נמוך מהאח הבכור שלו. אני ובעלי נחשבים ממוצעי קומה/גבוהים (אני 1.68, בעלי 1.8). האם יש טעם לבדוק הורמון גדילה? הרופא מעולם לא העלה זאת. תודה רבה מראש.

הכללים המקובלים לבדיקת הורמון גדילה: 1) ירידה בקצב הגדילה=ירידה באחוזון הגובה 2) גיל העצמות צעיר מאד לעומת הגיל בשנים (פער גדול יותר ב 20% 3) נער נמוך מאד לעומת אחוזון הגובה המשפחתי (לא כלל מוחלט)

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים