צילום כך יד גיל העצמות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

24/09/2019 | 21:15 | מאת: ליאור אחדי

היי רציתי לשאול כמה שאלות. ראשית רציתי לדעת אם בדיקת גיל העצמות בכף יש שמאל ממש מדויקת? ועוד שאלה היא אם אני לא אוכל פירות וירקות זה יכול להשפיע לי על הגובה בצורה משמעותית? ועוד שאלה אחד אחרונה היא שאם אבא שלי 1.80 ואמא שלי 1.71 אני יכול לצאת פחות משני הגבהים האלה

ראשית רציתי לדעת אם בדיקת גיל העצמות בכף יש שמאל ממש מדויקת? תשובה: לא. ההפרש בקריאה בין שני מומחים מנוסים מאד הוא 6 חודשים 1/3 מהתשובות המודפסות הן שגויות. על כן כל אנדוקרינולוג בוחן את הצילום בעצמו ועוד שאלה היא אם אני לא אוכל פירות וירקות זה יכול להשפיע לי על הגובה בצורה משמעותית? תשובה:אם חסרים ויטמינים שמקבלים אותם מעולם הצומח, תהיה פגיעה בגדילה ועוד שאלה אחד אחרונה היא שאם אבא שלי 1.80 ואמא שלי 1.71 אני יכול לצאת פחות משני הגבהים האלה תשובה: בלי צילום כף יד לגיל עצמות, לא ניתן לתת תשובה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים