הורמון גדילה - תשובה שלילית

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17/09/2019 | 21:29 | מאת: אבא מודאג

בני בן 14 בגובה 1.50 עם צילום כף יד שמתאים לגיל 12. בטסטים בבית חולים 2 בדיקות ראשונות יצאו עם ערכים נמוכים (0.1 ) ובבדיקה השלישית קיבלנו ערכים של 13 ו- 7. בהורמון הגדילה. MRI יצא תקין עם הורמון גדילה מוקטן. גובהי כ 1.89 ואישתי כ- 1.70, מה זריקת טסטוסטרון יכולה לעזור? מדוע המדינה לוקחת טסט אחד תקין ומבטלת את כל הבדיקות שאינם תקינות?

1)"MRI יצא תקין עם הורמון גדילה מוקטן"- תשובה:אין דבר כזה. MRI לא בודק הורמון גדילה ובתשובת MRI אף פעם לא תמצא ביטוי כזה. אולי כתוב שהבלוטה קטנה. אבל זה לא מעיד על כמות הפרשת הורמון גדילה. 2) "מדוע המדינה לוקחת טסט אחד תקין ומבטלת את כל הבדיקות שאינם תקינות?" תשובה: אתה טועה, לא המדינה מחליטה. תגובת הורמון גדילה לטסטים אינה קבועה. גם אם הטסט הראשון היה נמוך ב 60% מהמקרים הטסט השני יצא תקין. על כן מבקשים 2 טסטים. יש הסכמה בינלאומית אם טסט אחד תקין, סימן שבלוטת יותרת המוח מסוגלת להפריש הורמון גדילה באופן תקין ואין זה חוסר בהורמון גדילה. לא ברור לי מדוע אחרי 2 טסטים נמוכים בוצע טסט שלישי - לא מסרת מידע מלא. אם כל הבדיקות המקובלות תקינות וגובהו של הנער באחוזון 2 הוא עדיין יכול לקבל הורמון גדילה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים