סגירת פער בגיל עצמות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

12/09/2019 | 15:36 | מאת: שירלי

בני בן 9.5 אחוזון 3 % מאז הלידה.נולד בשבוע 34 עד,2017 גיל העצמות שלו היה נמוך יותר מגילו הכרונולוגי בשנה וחצי - שנתיים. הבוקר עשינו צילום כף יד עדכמי. לדברי הרופאה נסגר הפער בגיל העצמות והן תואמות את גילו. מצד שני עצם שורש כף יד עדיין תואמת גיל 7 . השנה גבה ב 4.5 ס"מ. האם יתכן שגיל העצמות עלה בשנתיים ולא בא לידי ביטוי בגובה ?

1) בצילום כף היד יש 3 איזורים. האיזור החשוב ביותר לקביעת הגובה הסופי הוא האצבעות. האיזורים האחרים יכולים להיות יותר צעירים ואין הדבר חשוב לחישובי הגובה הסופי 2) הפער בגיל העצמות לא תמיד נשמר הוא יכול להצתמצם עם הזמן במיוחד בתחילת ההתבגרות 3) אם הפער בגיל העצמות נסגר במהירות יש לברר האם יש סיבה הורמונלית לכך, למשל הפרשת הורמונים מבלוטת יותרת הכיליה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים