שאלה על עקומות גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

09/09/2019 | 21:18 | מאת: אפרים

היי אם הבן שלי, בן 12, בגובה 1.50, והוא נמצא על אחוזון 50 בגובה, האם בהכרח יגיע בסוף גדילתו גם לגובה הסופי של אחוזון 50 (שזה גובה 1.76)? האם הגדילה תהייה עקבית לאורך השנים על אחוזון 50 ולא תזוז מילימטר מהקו של העקומה? או האם עקומות הגדילה אינן אומרות כלום? אפשר קצת סדר בבלאגן? תודה רבה פרופ צבי צדיק.

רק חצי מהילדים ממשיכים על אותו אחוזון עד הסוף. כדי לדעת מהיהיה הגובה הסופי, יש צורך לדעת מה גיל העצמות לפי צילום כף יד

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים