בת 10, גובה 128 סמ, החלה התפתחות מינית

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

13/08/2019 | 20:14 | מאת: דנה

ערב טוב, זקוקה לעזרתכם. אנחנו לא מתגוררים בארץ ולכן אשמח לכל טיפ. בת 10, נמצאת במעקב שלוש שנים. 128 סמ,הנמוכה בשיכבת גילה ‎.גיל העצמות 8.5‎ התחילה התבגרות מינית. יש לנו היום ביקורת. מה לשאול? לבקש? זריקה לעיכוב התפתחות מינית ? אשמח להתייעץ עם רופא מומחה בארץ, אשמח להמלצות בנוסף, גובהו של בעלי הוא 180 סמ, גובהי הוא 163 סמ תודות 🙏🙏

בתך בערך באחוזון 5. כלומר בתחום הנורמה הנמוכה. התבגרות המתחילה לאחר גיל 8 שנים איננה חריגה. בהערכת גדילה בוחנים את גרף הגדילה לגובה ואת גרף העליה במשקל והיחס ביניהם . נקודה אחת של גובה אינה מאפשרת כל יעוץ. אם היא גדלה באופן עקבי על אותו אחוזון, ההתיחסות אחרת מאשר אם היתה קודם על אחוזון יותר גבוה וכעת היא על אחוזון נמוך יותר. אם המשקל נמוך יחסית לגובה, אם אחוזון המשקל יורד ההתיחסות היא אחרת. בלי בדיקה גופנית היעוץ הוא בעייתי.אם את הולכת לרופא שאת צריכה להציע לו מה לבדוק ולבקש, אינך הולכת למומחה. חפשי מומחה לאנדוקרינולוגיה של ילדים , הוא וודאי יודע מה לבדוק

15/08/2019 | 20:58 | מאת: דנה

ערב טוב פרופ צדיק, חזרנו מביקורת. הממצאים הם: בת 10 ושלושה חודשים,133סמ,30קג,שדיים שלב 3 טרנר

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים