צילום כף יד תוצאה של מכון הרנטגן

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

11/08/2019 | 15:08 | מאת: מירית

שלום רב אני יודעת שאנדוקרינולוג ילדים טוב אף פעם לא מסתמך על תשובת גיל העצמות של מכון הרנטגן אלא בודק בעצמו את גיל העצמות. למה שהרדיולוג של מכון הרנטגן יטעה? הרי מדובר ברדיולוג, אסור לא לחפף... תוכל לעשות לי סדר בעניין?

אין לי תשובה לכך. גיל העצמות נקבע לפי השוואה לתמונות באטלס ואינו קביעה מדוייקת לפני מספר שנים שלחתי 50 צילומי כף יד להשוואת תשובות בין רופאים 1) ההבדל בין שני אנדוקרינולוגים לילדים הקוראים צילומי כך יד מעל 20 שנה היה 6 חודשים 2) ההפרש בין מכון רנטגן לאנדוקרינולוג ילדים הקורא צילומים מעל 20 שנה הגיע עד שנה 3) ההבדל בין אנדוקרינולוג ילדים מומחה לרנטגנולוג הקורא רק לפעמים צילום כף יד נתן תשובות עם סטיות גדולות הניסיון קובע את הדיוק

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים