השפעת תוצאות הטיפול בעקבות דחיית התחלת טיפול

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

31/07/2019 | 23:45 | מאת: אמא של בן 10

שלום לך ותודה על הפורום הנהדר בני בן 10 שוקל 21 קילו ובגובה של 1.20 גיל עצמות נכון לגיל 8 התאים לגיל 5 - תהליך ארוך של אבחון ובדיקות נקטע עקב עזיבת הרופאה את העיר (אילת). משכבר השגתי תור לאחר חצי שנה בעיר אחרת עקב אי תיוק המסמכים בתיק הרפואי של הילד (אישור לקבלת הורמון גדילה) נאלצתי להמתין שוב לתור שנקבע לעוד מספר חודשים. השאלה שלי היא : האם דחיית הטיפול בהורמון גדילה עלולה לפגוע ולהשפיע על אפקט הטיפול? והאם במידה ותתחיל התפתחות מינית לא תהיה אפשרות להתחיל בטיפול ? ודבר אחרון- היות ואין לנו אנדוקרינולוגיה באילת האם תוכל להמליץ לנו על מרפאת אנדוקרינולוגיה שתיקח ברצינות את הטיפול בנו?

האם היה לכם כבר אישור לטיפול בהורמון גדילה? באיזו קופת חולים אתם? מה האבחנה של הנער? אם חסר לו הורמון גדילה גם אם יש לו התבגרות ניתן לתת לו טיפול. אם אין לו חוסר בהורמון גדילה ואין לך עדיין טיפול, יתכן שתחילת התבגרות תשנה את התנאים ולא יתאפשר לתת לו טיפול. כל מרפאה אנדוקרינית ילדים תתיחס אליו ברצינות. למה אינכם פונים לסורוקה?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים