רמת טסטוסטרון אצל נער

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

24/07/2019 | 17:32 | מאת: ירון

שלום. בני סיים את גדילתו לפני מס' שנים (כעת בן 18) אבל נראה כאילו מינית הוא "הפסיק להתפתח"- קרי, מבנה הפנים לא השתנה בשנים האחרונות, אין צמיחת זקן, למעט פלומות דלות בשפם ובסנטר והוא נראה צעיר מכפי גילו. לכן נערכו בדיקות דם ואלו התוצאות: TSH (0.5-4.8) 2.74 Thyroid peroxidase ab (0-60) 40.4 LH (1-9) 4.7 FSH )1.4-18.1) 6.3 Testosterone Total (6-26) 18.4 DHEA-S (0.9-15) 9.31 Somatomadane C (IGF-1) (84-259) 221 האם תקין? טסטוסטרון לא גבוה מאוד אבל לפי מה שאני רואה גם לא נמוך. תודה

"נראה כאילו מינית הוא "הפסיק להתפתח"- קרי, מבנה הפנים לא השתנה בשנים האחרונות, אין צמיחת זקן, למעט פלומות דלות בשפם ובסנטר והוא נראה צעיר מכפי גילו." מסקנה לא נכונה . דרגת התבגרות נקבעת לפי גודל האשכים ולא לפי הסימנים שאתה מתאר. לפחות 4 מהבדיקות אינן שייכות לעניין. הבדיקות האלה אינן קובעות דרגת התבגרות ואינן מדאיגות. בדיקה גופנית על ידי אנדוקרינולוג תיתן תשובה

25/07/2019 | 03:16 | מאת: המשך

האם רמת טסטוסטרון לא נותנת תשובה? שכן כתוב שהרמה היא כ-18 וזה נראה שזה בנורמה של אדם בוגר

בודקים גם את נפח האשכים. רמת הורמון גדילה אינה נותנת במדוייק את דרגת ההתבגרות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים