ערכי פרולקטין השפעה על הגדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

11/07/2019 | 19:28 | מאת: חווה

שלום, בתאריך 07/07 שאלתי בפורום שאלה על הבן שלי בן 15, בגלל ערכי פרולקטין גבוהים מאוד שנמדדו אצלו בדם. שאלתי אותך אם יכול להיות פגיעה בגדילה כתוצאה מזה. זאת הייתה התשובה שלך- 1) פרולקטין יכול לעכב התבגרות ובעקבות זאת קצב הגדילה יכול לרדת 2) אם פרולקטין גבוה מאד יש לבצע MRI מוח לוודא שאין גידול. אם יש גידול הוא עלול לפגוע בגדילה ————————————————— אז באמת הלכנו לאנדוקרינולוג לפני שלושה ימים והוא אמר את אותו הדבר בנוגע לגידול פרולקטינומה. הוא הפנה אותנו MRI מוח. בהמשך לתשובה שלך, יש לי שאלה נוספת - כאשר רשמת שרמות גבוהות של פרולקטין עלולות לעכב את ההתבגרות - מדובר על עיכוב בהתפתחות גיל העצמות? האם זה עיכוב בלתי הפיך? האם כאשר רמות הפרולקטין מגיעות לנורמה - אז ההתבגרות מתחדשת? תודה רבה.

התבגרות פירושה גדילת האשכים ויצור הולך ועולה של רמות ההורמון הגברי. אם גורמים לכך שרמות הפרולקטין יורדות לנורמה . ההתבגרות מתקדמת ואין כל בעיה. כדאי לא להמציא דאגות לפני שיש הוכחה לבעיה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים