נגישות
נגישות

פרולקטין גבוה בדם השפעה על הגדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

07/07/2019 | 10:05 | מאת: חווה

שלום, לבני בן ה15 יש פרולקטין מאוד גבוה בדם כבר כמה חודשים, מסיבה שאיננה ברורה. פרולקטין גבוה בדם עלול לפגוע בגדילה שלו?

לקריאה נוספת והעמקה

1) פרולקטין יכול לעכב התבגרות ובעקבות זאת קצב הגדילה יכול לרדת 2) אם פרולקטין גבוה מאד יש לבצע MRI מוח לוודא שאין גידול. אם יש גידול הוא עלול לפגוע בגדילה

09/07/2019 | 16:27 | מאת: חווה

היי, תודה על המענה בדיוק היינו אתמול אצל אנדוקרינולוג והוא אמר את אותו הדבר. מדובר על רמות גבוהות מאוד של פרולקטין והוא הפנה אותנו לMRI בגלל חשד לגידול פרולקטינומה. רק שאלה קטנה - כאשר רשמת שרמות גבוהות של פרולקטין עלולות לעכב את ההתבגרות - מדובר על עיכוב בהתפתחות גיל העצמות? וכאשר רמות הפרולקטין מגיעות לנורמה - אז ההתבגרות מתחדשת? תודה רבה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים