צורך בבדיקה- הורמון גדילנ

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

04/07/2019 | 12:45 | מאת: נטע

שלום רב. בני בן 3, נמצא באחוזון 1 לגובה ולמשקל מאז שנולד. בבדיקת דם רגילה (שנלקחה בזמן רנדומלי הבדיקת דם רגילה) נמצא שהורמון הגדילה שלו תקין (Igf1 , igfbp3). האם יש צורך גם לעשות את הבדיקה של טסט גלוקגן על מנת לשלול חסר בהורמון גדילה? או שאת זה צריך לעשות רק כאשר נמצא שהורמוני הגדילה בלקיחת דם רגילה בזמן רנדומלי, הם נמוכים? תודה, נטע.

1) בבדיקת דם רגילה (שנלקחה בזמן רנדומלי הבדיקת דם רגילה) נמצא שהורמון הגדילה שלו תקין (Igf1 , igfbp3). תשובה: זה לא הורמון גדילה 2) האם יש צורך גם לעשות את הבדיקה של טסט גלוקגן על מנת לשלול חסר בהורמון גדילה? או שאת זה צריך לעשות רק כאשר נמצא שהורמוני הגדילה בלקיחת דם רגילה בזמן רנדומלי, הם נמוכים? תשובה: הורמון גדילה מופרש בפולסים וביניהם רמתו נמוכה מאד. על כן לבדוק הורמון גדילה ניתן רק בטסט למשל גלוקגון

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים