TSH גבוהה בתינוקות בת שבועיים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

24/06/2019 | 15:13 | מאת: שמואל שרייבר

שלום, לתינוקת שלי בת שבועיים וחצי, יש לה TSH גבוה, והיא מטופלת באלטרוקסין, בביה"ח היה לה קריאה של 336, ועכשיו אחרי שבוע + טיפול יש לה קריאה של 86, האם הערכים בביה"ח ובקופת חולים (מאוחדת), הם אותם יחסים, וזו"א שהTSH ירד , או הם יחסים שונים?

כאשר בלוטת התריס אינה מיצרת מספיק הורמון של בלוטת התריס הנקרא תירוקסין ובמעבדה נבדק כ 4 FT, בלוטת יותרת המוח מיצרת הרבה TSH כדי לעודד את יצירת הורמון בלוטת התריס. כאשר הבלוטה אינה מצליחה ליצר את התירוקסין ה TSH הולך ועולה. מתן ההורמון תירוקסין מבחוץ (כתרופה) מעלה את רמת ה 4 FT בדם, יותרת המוח מרגישה את העליה ויצור ה TSH יורד. מעלים את המינון בהדרגה עד אשר ה TSH יורד לנורמה וה 4 FT עולה בדם לנורמה. השיםור אינו מידי אלא נמשך מספר שבועות. אין הבדל בין המעבדות, הן בודקות חומרים זהים ונותנים תשובות זהות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים