איך ניתן לעצור גיל עצמות?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

21/06/2019 | 08:45 | מאת: אני

ילדה עכשיו גיל עשר גובה 145 ירדה 2 קילו בכמה חודשים ועלתה 1 ס"מ בשלושה חודשים היינו אצל אנדוקרינולוגים מסתבר שכף יד הינו 12 בגיל 9.9 ולא פחות מזה צופים לה כ עשר ס"מ נוספים (אולי 12) האם יש אפשרות כעת לעצור גיל עצמות / להתערב בגובה לתת משהו שיעזור לגביהה? הורים אם 165 ואב 178 כאשר ההתבגרות שלה כבר שלב 4? לפני 3 חודשים היתה שלב 3 וכעת זה נראה שהיא תפסיד גובה רציני מאוד. האם יש מה לעשות?

21/06/2019 | 09:04 | מאת: אני

משקל 43 וחצי. אם ה ACTH תקין, האם אין אף בדיקות שיכולות למצוא את הבעיה להתקדמות הגדולה של גיל העצמות? או שאין שום סיבה ולקבל את זה כמו שזה

עיקרון הפעולה של תרופות המעכבות את גיל העצמות הוא עיכוב יצירת אסטרוגנים (ההורמון הנשי) בלוחית הגדילה. גם בבנים וגם בבנות האסטרוגן מאיץ את הפיכת לוחית הגדילה לעצם שאינה גדלה יותר. התרופות המקובלות הן לטרוזול ואנסטרזול. להשתמש בהן יש צורך לקבל רשות מיוחדת על טופס 29ג' את הבקשה רשאי חהגיש אנד'וקרינולוג ילדים בלבד

בלי לראות את הילדה וכל הנתונים שלה, לא ניתן לענות מה עוד אפשר לבדוק

עצירת גיל העצמות תלויה בסיבה הגורמת לכך. יש לבדוק הורמונים מיותרת הכיליה ברמה בסיסית ולאחר גרוי ב ACTH: 17 היקרוקסי פרוגסטרון, אנדרוסטנדיאון, DHEAS ועוד פגמים נוספים ביותרת הכיליהאם שם הבעיה יש פתרון מכוון. חשובות בדיקות הקשורות להתבגרות ה/שמנה גם היא קשורה לקידום גיל העצמות. לחפש פתרון באינטרנט בלי בסיס ידע מספיק זו טעות בשלב זה ,לפני שיודעים על הדברים שהזכרתי, לנהזכיר לטרוזול, זה חוסר הבנה בסיסי ומביא להטעיה. בהעדר כל הגורמים האחרים שהזכרתי, את גיל העצמות בבנים ובבנות מקדמים אסטרוגנים (ההורמון הנשי) אם לא מוצאים כל גורם אחר מעכבים את יצירת האסטרוגנים. טיפולים אלה עדיין נחשבים כניסיוניים ואינם לשימוש נרחב בארץ. יש לקבל רשות מיוחדת כדי לתת אותם. מבין תרופות אלה יש להזכיר את האנסטראזול והלטרזול.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים