בעית גדילה לנער בן 15

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

10/06/2019 | 18:41 | מאת: ברוקר הראל

הראלי בן 15 וחודשיים גובהו 1.61 גיל עצמות עפ"י צילום כף יד גיל 16-17 האם זה מעיד על חוסר פוטנציאל בצמיחה לגובה ומה עליי לעשות לאיזה רופא לפנות? תודה

כבר מאוחר מידי לפנות. אם תשובת גיל העצמות נכונה (ראה אותה אנדוקרינולוג ילדים) לאחר גיל עצמות 16, יעילות מתן הורמון גדילה נמוכה. בגיל עצמות 17 נותר עוד 1% בערך להבוסיף לגובה. פנה לאנדוקרינולוג ילדים להשלמת בדיקות כיוון משגיל העצמות התקדם במהירות מעל הצפוי

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים