סיום טיפול בדקה ילדה בת 10

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

02/06/2019 | 23:33 | מאת: אמא

היי בתי כיום בת 10.2 , משקל 51 גובה 152 סמ. לפני 9 חודשים החלה טיפול בדקה פפטיל לאור האצה משמעותית בהתפתחות וגדילת חזה . קצב גדילה במהלך הטיפול היה 7 לשנה. גם לאחר זריקות כל 25 יום. לאור קצב הגדילה והמשקל הגבוה, האנדוקרינולוג החליט על הפסקת טיפול . גיל עצמות 11 (פענח של האנדוקרינולוג) . אני חוששת שביתי תקבל בזמן הקרוב והיא אינה מוכנה נפשית לכך בנוסף היא הכי גדולה בכיתה ונראית כמו בת 12. מה כדאי לעשות על מנת בכל זאת למנע מחזור בשנה הקרובה ? האם כדאי לתת רק על מנת למנע מחזור זריקה כל 3/6 חודשים ?  כמה זמן אחרי הפסקת הטיפול להערכתך תקבל מחזור ( גיל עצמות 11) תודה רבה אמא

ההפסקה של עיכוב ההתבגרות צריכה להיות משותפת למשפחה ולרופא לאחר הפסקת עיכוב ההתבגרות מחזור יכול להופיע תוך 6-18 חודש-לא ניתן לנבא אחת הבעיות בטיפול היא כאשר ההורים אינם משתלטים על המשקל ההולך ועולה, במיוחד בילדות שמנות.את יכולה לפנות עם הילדה לאנדוקרינולוג ילדים נוסף עם כל הנתונים שלה כדי לשמוע עוד חוות דעת ולהחליט על הטיפול.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים