גיל עצמות מאחר שגדל מבדיקה לבדיקה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

29/05/2019 | 11:36 | מאת: יעלי

הי. הבן שלי בן 10. הכי נמוך וקטן בכתה ומצוי במעקב ללא בדיקת חוסר הורמון גדילה בינתיים. בעבר צילום כף יד הראה גיל עצמות מתאים לשנה אחורה מגילו הכרונולוגי. כעת בצענו צילום נוסף ומראה התאמה לשנתיים אחורה (עצמות מתאימות לגיל 8)...מה המשמעות ומה ניתן לעשות? מה אם בעוד שנה יהיה 3 שנים אחורה? תודה

אם התשובה נכונה והתקדמות גיל העצמות קטנה מהצפוי, יש לבצע בדיקות. לוודא שאין מחלה כלשהיא גורמת לכך, או חוסר הורמונלי

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים