הורמון גדילה לאחר קבלת ווסת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

21/05/2019 | 01:06 | מאת: אמא דואגת מאוד

שלום רב, ביתי בת ישר וחצי לפי הצפי של האנדוקרינולוגית ביתי אמורה לקבל מחזור בגיל 11 בערך. כרגע בת עשר וחצי עם התפתחות שדיים ושער ערווה ובית שחי. גובהה כרגע 137 ואני מודאגת מאוד מאוד. האם יתכן בשלב מתקדם זה לבצע עיכוב התפתחות מינית? האם ניתן בנוסף לטפל בהורמון גדילה גם לאחר קבלת מחזור. בפעם האחרונה שנעשה מעקב אנדוקרינולוגי בגיל 8 ועשרה חדשים, גיל העצמות תאם גיל כרונולוגי ולא היה חשש לאנדוקרינולוג עם הבדיקות ההורמונליות. הוא צפה גובה של 158 כמו אצלי. אך מאז לא הייתי במעקב ואני מודאגת ולא ישנה בלילות. מה ניתן לעשות בשלב זה כאשר המחזור בפתח ככל הנראה ומה ניתן לעשות במידה ותקבל מחזור בקרוב?

כתוב בכל ספרי האנדוקרינולוגיה שלא ניתן לחשב מתי יגיע המחזור תחזית גובה סופי ניתן לחשב רק אם יש לך צילום כף יד חדש ומדידת גובה סמוך לבצוע הצילום הסיכוי שלה לקבל טיפול בהורמון גדילה אינו סביר

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים