פענוח גיל עצמות אצל ילד בן 3 ו7 חודשים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

10/05/2019 | 10:12 | מאת: רחל

הבן דלי בן 3 ו7 חודשים , התזונה שלו לא מאוזנת . בצילום כף יד שמאל יצא שמתאים לגיל שנתיים ו8 חודשים , מה זה אומר ? לא צויין בפענוח אם זה בסדר או לא תודה רבה

1) מי ששולח לצילום צריך להיות מומחה (אנדוקרינולוג ילדים שאינו סומך על התשובה הכתתובה אלא מפענח לבד את הצילום. ולכן אינני מתייחס לתשובה כתובה 2) אם ילד גדל בצורה עקבית על אחוזון משקל וגובה ובאחוזון התואם את גובה הוריו הצילום אינו מדאיג אם הוא יורד באחוזון המשקל ו\או הגובה יש צורך לבצע ברור

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים