התפתחות מינית אצל בנות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

29/04/2019 | 14:39 | מאת: אירינה

שלום, פרופסור צדיק. ביתי בת 12.5 גובה 148 ס"מ והיא החודש קיבלה מחזור לראשונה. בנוסף מגיל 6 עקב חוסר בהורמון גדילה היא מקבלת טיפול בנוקמון גדילה. גובה של אמה 148 ס"מ, אבא 164 ס"מ. השאלה הן: 1. האם אחרי קבלת מחזור היא תמשיך עוד לגבוה ? 2. מה גיל העצמות אצל בנות שהגדילה מסתיימת ? 3. מה התחזית הגובה שלה?

1) בנות ללא טיפול גדלות לאחר קבלת מחזור4-6 ס"מ אם הן על אחוזון נמוך 2) בנות מטופלות בהורמון גדילה, הגדילה היעילה היא עד גיל עצמות 14 שנים 3) אין לי נתונים כדי לחשב גובה סופי. מקובל בולם להמשיך טיפול בהורמון גדילה כל עוד קצב הגדילה גדול מ 2 סמ לשנה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים