ספורט חמש פעמים בשבוע לילד לפני גיל התבגרות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

08/03/2019 | 22:26 | מאת: גלעד שם טוב

שלום הבן שלי בן 11 ועושה 5 פעמים בשבוע ספורט. הוא באחוזון 10 בגובה. האם יש בדיקה של אנזים כלשהו שיכולה להגיד לנו האם הספורט המסיבי מפריע לו בגדילה?

1) השפעת ספורט מרובה על הגדילה אינה תלויה אם נעשה לפני ההתבגרות אוו תוך כדי ההתבגרות 2) אין מנגנונים מיוחדים לספורט 3) הבעיה העיקרית היא הוצאה מרובה של אנרגיה. הספורטאי חייב לקבל תזונה המכסה על ההוצאה בספורט. תזונה לקויה, גורמת לירידה במשקל וכתוצאה מכך ירידה בקצב הגדילה. יש להפנותו לדיאטנית ספורט עם יומן אכילה. רישום כל התזונה, כמויות וכו. הדיאטנית מכניסה את פרטי התזונה לתוכנת תזונה ומחשבת חוסרים שיש להשלים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים