שבירת אחוזון גובה - בן שנתיים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

06/03/2019 | 12:01 | מאת: תמר

שלום, הייתי היום עם בני בחיסון גיל שנתיים בטיפת חלב. התגלה כי הוא ירד מאחוזון 90 בפעם האחרונה שנמדד (לפני כחצי שנה) לאחוזון 40. האחות אמרה שזה לא תקין וקבעה מעקב גדילה לחודש יולי. על מה שבירה כזו יכולה להעיד? האם יש סיבה לדאגה? והאם כדאי להתחיל בבירור רפואי עוד קודם לחודש יולי? תודה

ירידה מאחוזון 90 לאחוזון מחייבת ברור יכולות סיבות רבות לכך ואין שום סיבה לתת לך רשימה. אנדוקרינולוג ילדים שיבדוק את הילד יראה האם יש הקבלה בין קו הגובה\אורך . אם יש ירידה בולטת באחוזון המשקל לעומת הגובה בודקים תזונה , כמות מזון, או סיבות הקשורות למעי כגון צליאק. אם הבעיה בשניהם מחפשים בעיה\ מחלה כללית. אם הבעיה בעיקר בגובה מחפשים בעיה הורמונלית. אם לא מוצאים דבר, יש צורך במעקב הדוק. לא לחכות למעקב טיפת חלב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים